22 augustus - We hebben 1444 recepten op de site
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Kip uit de romertopf


Kip uit de romertopf

Kip met knoflook uit de romertopf


Ingrediënten (4 personen)

  • Kip van ongeveer 1 kg
  • Aardappelen 3-4 stuks
  • Champignons 250 gram
  • Bleekselderij 1 stengels
  • Wortels 3
  • Ui in grote stukken
  • Spek 4 plakken
  • Knoflook 2 tenen of meer
  • Prei 1 stengel
  • Peper
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • 1 dl kippenbouillon

Bereiding (ca 180 min)

Romertopf goed met water bevochtigen.

Tenen knoflook in de kip stoppen samen met een klontje boter. De kip kruiden met peper en zout. Aardappelen en groenten (behalve de champignons die moeten heel blijven) in stukjes snijden.

De kip in de romertopf leggen met alle groenten eromheen. De kippenbouillon erover gieten. De kip met paprikapoeder bestrooien, spek over de kip leggen en de romertopf in de oven plaatsen.

Na ongeveer 1uur en 45 minuten op 180 graden het deksel van de romertopf halen en nog zo'n kwartier de kip bruin laten bakken.

Reacties (8)

  • Iris Wat toevallig! Mijn vader schotelt ons al een paar weekjes recepten voor, die overigens heerlijk zijn, uit de romertopf. Ik zat er laatst al aan te denken om zo een recept te plaatsen op de site. Leuk dat jij dat nu doet Milena! Misschien een idee voor een categorie? Romertopf? Duurt misschien lang, maar het vlees wat je dan proeft... daar kan niets tegenop!

    2006-01-17 00:00:00

  • Milena der is wel iets fout gegaan bij het plaatsen van het recept..de ingredinten ontbreken..maar heb ze al naar Admin doorgestuurd.. Wel lekker h zo'n vleesstukje uit de romertopf!! Heb jij ook receptjes Iris? ik kijk er al naar uit..lekker!!

    2006-01-17 00:00:00

  • Fabrizia Is een rmertopf een speciale schaal? Is dit afkomstig uit Griekenland / Egypte ofzo? Ik ken de hele bereidingswijze niet, wie vertelt mij meer...??? En waar kan je zo een speciale rmertopf kopen?

    2006-01-18 00:00:00

  • Milena Een rmertopf is een poreuze aardewerken pot, waarin vlees (met of zonder andere ingredinten) kan worden klaargemaakt. Vr gebruik moet u de rmertopf eerst een kwartier in koud water zetten. De poreuze pot neemt water op. Tijdens het garen van het vlees in de oven verdampt dit vocht uit de pot. Hierdoor kan het vlees zonder toevoeging van vet in het eigen vocht worden bereid. De rmertopf is gevoelig voor grote temperatuurverschillen. Daarom mag de oven niet voorverwarmd worden en moet u de rmertopf na de bereiding altijd op een onderzetter plaatsen.

    2006-01-19 00:00:00

  • Hilda Klok Fabrizia, je kunt de Romertopf in bijna alle kook-zaken kopen. Er is ook een leuk boekje te koop van uitgeverij drebo met met nog meer heerlijke recepten.

    2006-01-20 16:09:00

  • Hoi Milena Ik was op zoek voor mijn moeder naar een recept met kip uit de romertopf. Vanavond zal ze dit maken en ik ben heel benieuwd, het klinkt in elk geval heel erg lekker! Groeten Eva

    2008-01-12 15:53:44

  • Bob kamp Een slordig recept helft niet meer genoemd van ingrediënten en kruiden !

    2016-01-20 13:53:57

  • Fabrizia Hallo Bob, dank voor je reactie. Welke ingrediënten mis je? Want volgens mij wordt alles benoemd als alle groenten, maar inderdaad niet apart.

    2016-01-29 18:49:39

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.