20 april - Er staan 1418 recepten online
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Brésilienne-taart (nougatine)

Brésilienne-taart (nougatine)

Taart met banketbakkerscrème en bresiliennenootjes


Ingrediënten (6 personen)

  • Kruimel- of gistdeegtaartbodem
  • +/- 8 dl melk
  • +/- 8 dl room
  • 25 gram vanillesuiker
  • Vanillestokje
  • 200 gram suiker
  • 75 gram vanillebloem
  • 6 eierdooiers
  • Brésiliennenootjes
  • Slagroom
  • Bloemsuiker
  • Vanillesuiker

Bereiding (ca 45 min)

Bak de kruimel- of gistdeegbodem met een blinde vulling zoals aangegeven op de verpakking.

Maak de banketbakkeroom:
Los de vanilllebloem op in enkele lepels van de melk.
Breng de overige melk aan de kook met het vanillestokje (snij dit eerst in twee).

Doe de suiker en vanillesuiker bij de eigelen en klop met een mixer tot een wit mengsel. Giet er de kokende melk over en meng het geheel. Doe er de vanillebloem bij en laat op het vuur even opkomen, blijf voortdurend roeren. Neem van het vuur en roer regelmatig om velvorming te voorkomen. Laat het geheel afkoelen.

Klop de slagroom op met de vanillesuiker en poedersuiker naar eigen smaak.

Vul de taartbodem met de banketbakkerroom. Hierboven komt de opgeklopte slagroom en versier tenslotte met de brésiliennenootjes.

Reacties (7)

  • Fabrizia leuk voor de volgende verjaardag!

    8 jaar geleden

  • Greet Milena, jij maakt het mij zo moeilijk bij de keuze van wat ik ga bakken voor het vriendje... hij is nl. ook gek van nougatine-taart! Nu twijfel ik, hoor... ofwel maak ik cake ofwel deze taart!

    7 jaar geleden

  • Greet De taart is hl lekker, Mileentje! Maar ook wel hl groot!

    7 jaar geleden

  • Greet Oei, kookjijook lijkt geen "e accent aigu" te kennen, oeps! BTW: Ik heb je receptje een 10 gegeven!

    7 jaar geleden

  • Fabrizia Een 10 en zon een enthousiaste reactie, ik moet de taart ook maar is snel gaan maken, maar waar haal ik brsiliennenootjes en wat zijn het voor nootjes??

    7 jaar geleden

  • Greet Brsiliennenootjes zijn gemalen hazelnoten en amandelen. Bij ons (Belgi) kan je dat gewoon in de supermarkt kopen. Het is te vinden bij de andere taart- en puddingversieringen enzo. Soms wordt het ook gebruikt om ijsjes te versieren. Een coupe brsilienne bijvoorbeeld. :smile

    7 jaar geleden

  • Fabrizia bedankt voor je reactie duidelijke uitleg! Ik heb vanochtend al boodschappen gehaald maar bij het volgende supermarktbezoek ga ik is kijken wat er te vinden valt...

    7 jaar geleden

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.