23 oktober - Er staan 1421 recepten online
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Curry-saus (kerrie-saus)

Meer kerrie recepten


Curry-saus (kerrie-saus)

Romig currysausje (kerriesaus)


Ingrediënten (4 personen)

  • 1/2 liter vlees of kippebouillon
  • 1/2 liter room of melk
  • 1 uitje + knoflookteentje
  • Zout en peper
  • 2 tot 4 eetlepels kerriepoeder
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem

Bereiding (ca 15 min)

Het fijngesnipperd uitje en knoflookteentje goudbruin fruiten in de boter.

Voeg er de bloem aan toe en het kerriepoeder.

Roer goed en voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe. Blijf constant roeren tot je een gladde saus krijgt.

Laat goed doorkoken om de bloemsmaak te neutraliseren.

Meng er de room bij en breng op smaak met zout en peper.

Variatietips

  • Gebruik kokosmelk ipv room
  • Voeg er ananas aan toe

Reacties (1)

  • Fabrizia Nieuwe foto toegevoegd

    2 jaar geleden

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.