25 november - We hebben 1444 recepten op de site
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Kaasballetjes


Kaasballetjes

Kaasballetjes


Ingrediënten (10 personen)

  • 500 gram geraspte extra belegen kaas
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ±1/3 kopje bloem
  • 1 liter olie om te frituren

Bereiding (ca 40 min)

De eieren met het bakpoeder goed kloppen. De geraspte kaas toevoegen en goed roeren. Bloem toevoegen totdat u balletjes van het deeg kan vormen zonder dat het aan uw handen blijft plakken. Niet te veel bloem toevoegen anders smaakt het niet meer naar kaas. Wrijf uw handen in met bloem, vorm de kaasballetjes en bak ze geel in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Ze zijn klaar om te serveren.

35 stuks

Variatietip

  • De kaasballetjes niet bruin (maar goudgeel) bakken, want dan krijgen ze een bittere smaak.

Reacties (5)

  • Fabrizia Deze balletjes zijn hemels! Ik heb ze een keertje op de verjaardag van mijn zusje Sandy gegeten! Echt de moeite waard om een keertje te maken

    2007-12-30 10:51:00

  • Fabrizia Is het de bedoeling dat je kaasballetjes warm geserveerd worden en zo ja kan ik de balletjes van te voren maken en evt in de koelkast bewaren?

    2008-04-02 10:29:35

  • Fabrizia Ik heb de balletjes gsiter gemaakt en echt iedereen vond ze lekker! Bedankt

    2008-04-06 14:01:21

  • Beste Fabrizia, De balletjes zijn lekkerder als je ze warm serveert. Je kan ze 1 dag van te voren maken en opwarmen in de oven en NIET in de magnetron. Succes en smakkelijk Groeten, Melain

    2008-04-06 18:29:00

  • Iris Kan dit recept ook met andere geraspte kaasjes? Zoals geitenkaas, gorgonzola, cheddar of roquefort? Lijkt me leuk zo'n combi...

    2008-04-06 23:07:45

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.