25 november - We hebben 1444 recepten op de site
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Waffelay


Waffelay

Heerlijke Nederlandse wafel vernoemd naar Ibrahim Afellay


Ingrediënten (10 personen)

  • 750 gram bloem
  • 270 ml lauwe melk
  • 70 gram verse gist
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • Snufje zout
  • 1/2 zakje vanille suiker
  • 400 gram zachte margarine
  • 500 gram parelsuiker

Bereiding (ca 60 min)

Maak het deeg met alle ingredi�nten. behalve de boter en de parelsuiker.

Laat het deeg 30 minuten rusten.

Kneed de zachte boter door het deeg.

Daarna de parelsuiker door het deeg heen kneden.

Verdeel het deeg in porties van ongeveer 100 gram.

Laat het deeg 15 minuten rusten.

Verhit het wafelijzer en bak de wafels per stuk in ongeveer 3 minuten.

Het wafelijzer niet invetten.

Reacties (0)

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.