22 augustus - We hebben 1444 recepten op de site
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Zeebaars op eigenwijze Japanse wijze

Meer zeebaars recepten

    Geen recepten gevonden.


Zeebaars op eigenwijze Japanse wijze

Zeebaars uit de pan


Ingrediënten (2 personen)

  • 120 gram zeebaarsfilet
  • 2 tl citroenpeper
  • Scheutje sojasaus (kikoman)
  • 1 knoflookteentje
  • 2 bosuitjes
  • Scheutje water
  • Scheutje olijfolie
  • 1 el boter

Bereiding (ca 10 min)

Verhit een scheutje olie in de pan en leg 2 stukken zeebaars op de huid in de pan samen de de fijngesneden knofllook en ongeveer 3 minuutjes.

Bestrooi ondertussen de zeebaars met de citroenpeper.

Doe de el boter in de pan en draai de zeebaarsfliet om, bak ongeveer 3 minuutjes.

Draai de zeebaars weer op de huid, voeg de gesneden bosuitjes toe en schenk een een scheutje water over de zeebaars, schud de pan een beetje heen en weer.

Voeg vervolgens een scheutje sojasaus over de zeebaars en schud de pan een beetje heen en weer.

Leg de zeebaars op de bordjes, schenk een beetje van de 'saus' over de zeebaars en leg de uitjes er over heen.

Variatietip

  • Gebruik ook een scheutje sake tijdens het bakken

Reacties (0)

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.