12 december - We hebben 1445 recepten op de site
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Rode curry


Rode curry

Een Thaise rode kip curry met een eigenwijze twist


Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kipflilets
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 el bloem
  • Halve brocolli
  • 1 rode paprika
  • 1- 2 el mae ploy rode curry pasta
  • 250 ml kokosroom
  • 1 limoen

Bereiding (ca 20 min)

Snij de kipfilets in stukjes en doe de olijfolie in een wok.

Bak de stukjes kipfilet met wat peper en zout in de wok gaar.

Bak kort een el bloem mee tot die gaar is.

Haal de kipfilet uit de pan en leg even apart.

Roerbak de brocolli in de wok tot die gaar is (eventueel even wat water toevoegen zodat het sneller gaar stoomt. Haal ook de brocolli eruit.

Doe de rode curry in de wok en bak even tot het pruttelt en doe vervolgens de kip , brocolli en de gesneden paprika in de pan.

Bak tot het warm is en voeg vervolgens de kokosroom toe. Goed roeren tot het 1 geheel is en daarna afmaken met het sap van de limoen.

Serveer met rijst en eventueel nog een extra partje limoen om het zelf nog extra op smaak te brengen.

Variatietip

  • Gebruik andere groenten die je in huis hebt.

Reacties (0)

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.