12 december - We hebben 1445 recepten op de site
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Ragout uit de zee

Meer gamba recepten

    Geen recepten gevonden.


Ragout uit de zee

Ragout van gamba’s en witvis


Ingrediënten (2 personen)

  • 4 plakken bladerdeeg
  • Melk en een eitje
  • 200 gram witvis
  • 100 gram gamba’s
  • 250 gram visbouillon
  • 2 bosuitjes
  • 2 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • Bieslook
  • Dille
  • Peper

Bereiding (ca 30 min)

Neem 4 plakken bladerdeeg en smeer deze in met melk of ei en bak ze in ongeveer een kwartier goudbruin op 200 graden in de oven.

Snij 200 gr witvis in stukken en 100 gr gamba’s in tweeën en kook deze ong 10 min zacht in 250 ml visbouillon, niet afgieten maar vuur uitdraaien.

2 el margarine in een pan en bak daarin 2 bosuitjes. Voeg vervolgens 2 el bloem bij de bosuitjes en bak deze zachtjes gaar.

Voeg soeplepel na soeplepel toe aan bloem zodat her langzaam een massa wordt. Laat even zachtjes pruttelen en voeg daarna ongeveer 100 ml kookroom toe. Goed roeren en voeg peper, bieslook en dikke toe om op smaak te maken.

Als laatste de witvis en garnalen er door tot het weet warm is. Serveren tussen 2 plakken bladerdeeg die je van te voren in de oven de oven gaat gebakken hebt.

Variatietip

  • Lekker met haricoverts

Reacties (0)

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.