28 juni - We hebben 1444 recepten op de site
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Chocoladebrood


Chocoladebrood

Chocoladebroodje zonder boter, melk en ei


Ingrediënten (4 personen)

  • 450 gram bloem
  • 25 gram cacaopoeder
  • 1 tl zout
  • 1 zakje gist
  • 25 gram bruine suiker
  • 1 el olie
  • 3 dl lauw water

Bereiding (ca 120 min)

Vet een broodvorm van 9dl in met olie. zeef de bloem en het cacaopoeder boven een grote kom. roer de suiker, de gist en het zout erdoor. voeg de olie en het water toe en roer alles goed door elkaar. leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed dit ongeveer 5 minutjes. leg het deeg in een ingevette kom, dek die af en laat ongeveer 1 uur op een warme plek rijzen tot het in volume is verdubbeld.
kneed het deeg in de vorm van een brood, doe het in de ingevette broodvorm en laat het op een warme plek 30 minuten rusten. bak het brood 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden of tot het hol klinkt als u erop klopt. laat het brood op een rooster afkoelen. serveer het in plakken gesneden.

tip: u kan de sneetjes roosteren of met lekkere laag boter besmeren.

Reacties (0)

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.