24 oktober - We hebben 1444 recepten op de site
 

Gerechtsoorten

Categorieën

Chefs

Marsepein


Marsepein

Maak je eigen marsepein..eenvoudig receptje


Ingrediënten (4 personen)

  • 200 gram blanke amandelen
  • 200 gram poedersuiker
  • Enkele druppels amandelessence
  • 1 th oranjebloesemwater of rozenwater
  • 1 eiwit

Bereiding (ca 15 min)

Haal de amandelen door de amandelmolen of maal ze fijn in een keuken- of hakmachine.
roer de suiker door de amandelen.

Voeg eiwit en amandel-essence toe en kneed tot een stevig deeg.

Verpak in plasticfolie, een boterhamzakje of een goed afsluitbaar bakje en laat een aantal dagen (bij voorkeur een week) in de koelkast staan.

Variatietips

  • Je kan de marspein ook in balletjes kneden en zo laten opstijven..als ze tijdje in koelkast hebben gelegen kan je ze dan in chocoladeglazuur doppen..of cacao aan het marsepeinmengsel toevoegen
  • Voeg eens wat rum of likeur toe aan het marsepeinmengsel
  • Of een kleurstof

Reacties (3)

  • Milena Bij ingredienten vergeten: 1 eiwit

    2005-07-08 00:00:00

  • Milena Voor marsepein zijn blanke, ongeroosterde en ongezoute amandelen nodig. Blanke amandelen zijn geschild. Ongeschilde amandelen eerst een minuut blancheren in kokend water, daarna is het schilletje er eenvoudig af te halen.

    2005-07-08 00:00:00

  • Fabrizia Is oranjebloesemwater een essentieel ingrediënt?

    2014-11-21 08:50:11

Plaats een reactie

Heb je een recept gemaakt? Plaats een reactie!
Maak een account aan of log hier in als je al een account hebt.