20 februari 2006
2 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr aardappelen
  • 1 prei, gesneden
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 50 gr geraspte cheddar
  • 50 gr mozzarella
  • 25 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 dl room
  • 1 ei
  • peper
  • zout
  • verse fijngehakte peterselie (garnering)

Bereiding

Stap 1
Kook de aardappels 10 minuten in een pan met kokend water en zout en giet af.

Stap 2
Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Leg een laag aardappelen op de bodem van een ovenschaal. Leg daarop een laagje prei, knoflook, kaas en peterselie. Strooi er met zout en peper over. Herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag kaas.

Stap 3
Meng de room en de melk, voeg zout en peper toe en giet het mengsel over de aardappelen.

Stap 4
Bak de aardappelschotel 60 a 75 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden tot de kaas is gesmolten en goudbruin is en de aardappelen gaar zijn. Garneer het gerecht met de peterselie en serveer heet.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten