Geplaatst: 5 september 2006
Categorie:

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 400 gr aardappelen
  • 1 ei
  • 25 gr padano, gemalen
  • 25 gr padano, in krullen
  • 100 gr champignons in stukjes
  • 200 gr ontbijtspek in fijne sneetjes
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel balsamico-azijn
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 eetlepel vers gehakte salie
  • Zwarte peper uit de molen en zout

Bereiding (ca. 40 minuten)

Stap 1 Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze en pureer ze met 2 eetlepels olijfolie. Bak de champignons kort op een hevig vuur tot al het vocht verdampt is. Vermeng de puree met de gemalen kaas en de champignons. Kruid met peper en zout. Leg de spekreepjes lichtjes over elkaar op plasticfolie en strijk er de puree op. Rol op en laat opstijven in de koelkast. Verwijder de plasticfolie en bak de pureerol in een pan in boter of olijfolie tot het spek knapperig en goudbruin is. Laat in dezelfde pan de boter smelten. Doe er de knoflook en de salie bij en laat 2 minuten warmen. Breng op smaak met de azijn en peper uit de molen. Snij de pureerol in porties en zet de torentjes op een bord. Werk af met de kaaskrullen en de saliesaus.

Variatietips

  • Snel-klaar-aardappelen: Voeg een nootje boter bij het water, dat verhoogt het kookpunt.
  • Rimpelige aardappelen: Laat ze een kwartiertje weken in ijskoud water.
  • Zoutloze aardappelen: Doe een laurierblaadje en/of takje tijm in het kookwater voor extra smaak.