Geplaatst: 16 juni 2005
Categorie:

Ingrediënten (3 personen)

  • 3 appels
  • 40 gr boter
  • 60 gr bruine basterdsuiker
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 70 ml calvados
  • 20 gr basterdsuiker
  • 3 eieren

Bereiding (ca. 60 minuten)

Stap 1 De appeltjes schillen en in kleine schijfjes of blokjes snijden. Laat de 40 gram boter smelten met de bruine suiker en doe er de appeltjes bij. Laat even pruttelen en giet vervolgens in een ingevette bakvorm. Maak een roux met de boter, bloem en melk. Laat even koken en haal van het vuur af. Doe er dan de likeur en de 20 gram suiker bij. Doe er de eigelen bij. Klop de eiwitten stijf en schep het door het rouxmengsel. Giet het beslag over de appel-caramel en bak 30 minuten op 190 graden. Dien de soufflé meteen op.

Variatietips

  • Voor kids of alcoholvrij vervang je de likeur door appelsap
  • Kan je ook met ander fruit maken