Appelcranberrycake

//Appelcranberrycake
Geplaatst: 10 november 2014
Categorie:

Ingredi├źnten (8 personen)

  • 200 gr (room)boter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 groene appels
  • 2 handjes gedroogde cranberry's

Bereiding (ca. 90 minuten)

Stap 1 Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze ongeveer 10 minuten tot een mooi glad beslag. Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ongeveer 10 minuten. Voeg als laatst de zout, bloem en vanillesuiker toe en mix deze ongeveer 10 minuten tot een mooi glad beslag. Schil de appel en snij ze in stukjes. Spatel de stukjes appel voorzichtig met een spatel door het beslag. Spatel voorzichtig de cranberry's met een spatel door het beslag. Bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar. met een sateprikker kun je kijken of de cake gaar is. als je de sateprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de cake gaar.

Variatietips

  • Vervang de helft van de suiker door basterdsuiker, zorgt voor een gekleurde cake.
  • Voeg ook een handje gedroogde blauwe bessen toe.
Door |2018-04-05T08:03:39+00:0011 november 2014|Taart, cake en koek