Geplaatst: 19 juli 2009
Categorie:

Ingrediënten (10 personen)

  • Appeltaart mix
  • 150 gr roomboter
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr krenten
  • 1 kg goudreinet appels
  • Citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 a 2 el bruine basterdsuiker
  • 3 5 el honing
  • 1 pakje amandelspijs
  • 2 eieren
  • Abrikozenjam
  • Ongezouten hazelnoten
  • Ongezouten walnoten
  • Ongezouten pekelnoten
  • 2 a 3 el kaneel

Bereiding (ca. 120 minuten)

Stap 1 Kneed de boter, appeltaartmix en 2/3 van een ei tot een samenhangend deeg. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Doe de krenten, rozijnen bij de appelstukjes. Voeg hierbij de kaneel, vanille- en basterdsuiker, notenmix en de honing toe en hussel deze goed door elkaar heen. Meng de amandelspijs met 1 ei en voeg citroensap naar smaal toe. Kneed deze goed door elkaar. Bedek een ingevette taartvorm met 2/3 van het deeg. Strijk met een natte lepel de amandelspijsmengsel over de bodem van de taartvorm (over het gewone deeg). Verdeel het appelmengsel in de taartvorm. Maak van het overige deeg stroken voor over het appelmengsel zodat er een ruitpatroon ontstaat. Strijk het ei over het deeg. Zet de appeltaart 60 a 75 min. in een voorverwarnde oven. Laat de appeltaart � 20 min afkoelem en smeer de appeltaart in met abrikozenjam (mag lekker dik) Laat de appeltaart nog � 40 min verder afkoelen voordat je de springvorm eraf haalt.