Ayam ketjap

//Ayam ketjap
Geplaatst: 24 november 2018
Categorie: ,

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 350 gr kippendijen in stukjes gesneden
  • 2 kopje ketjap kaki tiga
  • 4 el djinten
  • 2 el ketoembar
  • 1 ui fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 tl trassi
  • 1 tl knoflook

Bereiding (ca. 90 minuten)

Stap 1 Marineer een avond van te voren de kippendijen in de ketjap, 2 el djinten, 1 el ketoembar en 1 tl knoflook.

Stap 2 Verwarm olie in een wok en bak op laag vuur de ui, tenen knoflook, trassi en 2 el djinten.

Stap 3 Bak de kippendijen mee en voeg een kopje water toe zodra de kippendijen gaar zijn en laat vervolgens nog een uurtje sudderen.

Variatietips

  • Serveer met andere Indonesische gerechten en nasi putih of nasi goreng.
Door |2018-11-24T13:31:52+00:0011 november 2018|Gevogelte, Indonesisch