Geplaatst: 21 januari 2006
Categorie:

Ingredi├źnten

  • 1 zakje ongezouten cashewnoten
  • 200 gr roomboter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

Stap 1 Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2 Meng de boter en de suiker in een kom met een mixer.

Stap 3 Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix minimaal 5 minuten.

Stap 4 Vervolgens de zout, bloem en vanillesuiker door het beslag mengen, met zo een 5 minuten heb je een lekker luchtig beslag.

Stap 5 De cashewnoten klein maken met een keukenmachine, toemboek / vijzel of in een theedoek met pollepel.

Stap 6 De cashewnoten voorzichtig door het beslag heen mengen met een spatel.

Stap 7 Spatel het beslag in een ingevette cakevorm of gebruik hiervoor bakpapier en bak de cake in ongeveer 60 tot 70 minuten gaar.

Variatietips

  • Met een sateprikker kan je door te prikken na 60 minuten controleren of de cake gaar is.
  • Je kan ook andere nootjes gebruiken.
  • Toefje slagroom bij serveren.