13 oktober 2006
8 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 2 eieren gescheiden
  • snufje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gr suiker
  • 50 gr tarwebloem
  • 50 gr maizena
  • 4 dl slagroom
  • 1 blikje mandarijnen

Bereiding

Stap 1
De oven voorverwarmen op 200 graden.een bakblik bekleden met bakpapier. de citroen wassen met heet water en afdrogen. de schil fijn raspen en het sap uitpersen. de eidooiers en de suiker tot een dikke creme kloppen, wat citroensap en citroenrasp erdoor mengen. de eiwitten met een snufje zout stijfkloppen en geleidelijk 1 zakje vanillesuiker toevoegen. het geklopte eiwit op de creme scheppen. de bloem en maizena over het eiwit zeven. alles voorzichtig mengen. voor elk taartje ongeveer 1 el beslag op het bakblik doen en er gelijkmatige, niet te dunne cirkels van vormen. de taartjes op een rooster midden in de oven ongeveer 12 min. bakken. omkeren op een rooster, bakpapier verwijderen en de taartjes laten afkoelen. voor het serveren de slagroom met 1 zakje vanillesuiker, wat citroensap en citroenrasp stijfkloppen. de mandarijnen goed laten uitlekken. de taartjes garneren met de slagroom en de mandarijnen.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten