Geplaatst: 18 september 2010
Categorie: ,

Ingredi├źnten (4 personen)

  • 50 kg bloem
  • 50 gr havermout
  • 50 gr suiker
  • 60 gr koude boter
  • boter om in te vetten
  • snufje zout
  • 4 appels (elstar)
  • beetje citroenrasp
  • 1 el suiker
  • 1 el geschaafde amandelen
  • 50 ml slagroom

Bereiding (ca. 40 minuten)

Stap 1 Verwarm de oven op 180 graden. Maak het kruimeldeeg door de bloem, suiker, havermout, boter en zout de kreden tot kruimels. Snijd de appel in kleine stukjes en verdeel ze over een kleine overschaal (ik zelf gebruik de ovale van de ikea). Maak de citroen goed schoon en raps een beetje van de schil over de appelstukjes. Meng alles daarna goed door elkaar. Verdeel vervolgens de kruimels over de appels en daarna de amandelen. Bak de crumble in goudbruin in ongeveer 30 minuutjes (kan je tussentijds de keuken opruimen). Klop de slagroom tot ypghurt dikke en dus niet helemaal stijf. Geen suiker toevoegen aan de room! Serveer een flinke lepel met room bij de warme crumble.

Variatietips

  • Vervang de appel door andere seizoensvruchten, zoals rode vruchten.