Geplaatst: 1 januari 2012
Categorie:

Ingredi├źnten (4 personen)

  • 275 gr bladerdeeg
  • 1 ui , in stukjes
  • 2.5 worteltjes , in kleine blokjes
  • 250 gr champignons , in kleine blokjes
  • 1 aardappel , in kleine blokjes
  • 2 eitjes
  • 2 tenen knoflook
  • 75 gr erwten (extra fijne uit de diepvries)
  • 350 gr rundergehakt
  • gehaktkruiden (of kruiden die je gebruikt bij een gehaktbal)
  • rozemarijn
  • bloem
  • olie

Bereiding (ca. 75 minuten)

Stap 1 Verwarm de over voor op 180 graden. Zet alle groenten en de aardappel ( behalve de erwtjes ) met een lekkere hoeveelheid olie in een grote koekenpan op matig hoog vuur. Hak de rozemarijn ( een paar naaldjes naar eigen smaak ) fijn en doe deze in de pan erbij. Roerbak alles ongeveer een min of 8 totdat alles zacht en een beetje gekleurd is. Strooi de erwtjes erdoor en laat nog 1 minuutje op staan. Doe alles in een kom en laat het goed afkoelen. Het gehakt kruiden met de gehaktkruiden ( of de kruiden die je zelf normaal gesproken gebruikt bij een gehaktbal ) Eitje erdoorheen. Het afgekoelde groenten mengsel erdoorheen mengen. Bestuif een schoon werkvlak met wat bloem en rol het bladerdeeg uit. De lange kant van het bladerdeeg naar je toe. Stuif op het bladerdeeg ook nog wat bloem. Het gehaktmengsel voor je neerleggen op het bladerdeeg als een lange dikke worst ( laat de uiteinde vrij ). Kwast de randen waar geen gehakt op ligt in met wat los geklopt ei. Rol het gehakt in het deeg zodat het volledig ingepakt is en knijp de uiteinden dicht ( zoals een grote toffee ) Bestuif een bakplaat met bloem en leg het gehaktbrood erop. Kwast hem in met het los geklopte ei. Bak hem in 1 uur af totdat hij goudbruin is. Eet smakelijk

Variatietips

  • Zoete variant : met zoete punt paprika en zongedroogde tomaatjes.
  • Italiaans : met basilicum , Parmezaanse kaas en knoflookolijven.