13 januari 2008
2 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje
  • 2 uien, in dunne plakken
  • 2 el suiker
  • 2 tl zout
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 tl (zwarte) peper
  • 2 el bloem
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 4 el olie
  • 5 el aquavit (cognac)
  • kopje doperwtjes (fijn)
  • 1 dl zure room

Variatietips

  1. Hierbij past uitstekend; Aardappelpuree, groene salade met bier of witte wijn.

Bereiding

Stap 1
De uien pellen en in dunnen plakken verdelen. Zeentjes en vliesjes van het varkenshaasje verwijderen en het vlees in schuine dikke plakken snijden.

Stap 2
Een mengsel maken van zout, paprikapoeder, peper en bloem en daarmee de plakjes vlees aan beide kanten bestuiven.

Stap 3
In een pan de Olie heet laten worden, de plakjes ui glazig fruiten en daarna de plakjes vlees circa 3 minuten aan elke kant in de hete olie bakken.

Stap 4
Het geheel sprenkelen met Aquavit, voorzichtig een brandende lucifer erbij houden en wachten tot de vlammen gedoofd zijn.

Stap 5
Het gerecht vermengen met de doperwtjes en reepjes paprika.

Stap 6
De zure room vermengen met de suiker en dit mengsel in de pan gieten. Het geheel nog 5 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen. Daarna direct op warme borden serveren.

Variatietips

  1. Hierbij past uitstekend; Aardappelpuree, groene salade met bier of witte wijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten