pasta met italiaanse balletjes
25 augustus 2018
4 personen
45 minuten

Ingrediënten

  • 2 uien, gesneden
  • 4 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 tak basilicum, fijn gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 4 el melk
  • 2 el olie
  • 250 ml droge witte wijn of water
  • 1 el oregano
  • 300 gr penne
  • 300 gr tartaar
  • 4 wortels, in halve maantjes gesneden
  • 90 gr tomatenpuree

Bereiding

Stap 1
Maak kleine balletjes van tartaar, 1 ui, 2 teentjes knoflook, paneermeel en melk. Zet ze 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

Stap 2
Bak een paar minuutjes in een pan met olie de worteltjes.

Stap 3
Bak de rest van de uien en knoflook mee.

Stap 4
Voeg de witte wijn of water toe en laat ongeveer de helft verdampen.

Stap 5
Voeg de gezeefde tomaten, tomatenpuree, oregano, peper en zout mee. En laat het 10 minuten sudderen.

Stap 6
Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog 15 minuten sudderen. Voeg tussendoor eventueel vocht toe.

Stap 7
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 8
Voeg de saus door de penne en serveer met takje basilicum en parmezaanse kaas.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten