Pompoensoep met rode curry en kokos

//Pompoensoep met rode curry en kokos
Geplaatst: 30 maart 2018
Categorie:

Ingredi├źnten (6 personen)

  • 4 flespompoenen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 l kippenbouillon ( liefst home made)
  • 300 ml kokosmelk (aroy-d)
  • 1 el Thaise rode curry pasta ( mea ploy )
  • 2 el boter
  • 1 el geraspte kokos

Bereiding (ca. 90)

Stap 1 Pompoenen schillen, van zaden ontdoen en in blokken snijden.

Stap 2 Smelt een klont boter in een grote soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.

Stap 3 Los een eetlepel rode curry pasta hierin op ( kan snel te pittig zijn).

Stap 4 Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

Stap 5 Voeg de pompoen toe en kook op middel hoog vuur tot deze zacht is ( roer af en toe over de bodem).

Stap 6 Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

Stap 7 Blender met een staafmixer tot soep. Eventueel verdunnen met meer bouillon.

Stap 8 Maak op smaak met zout ( peper staat niet mooi door zwarte puntjes) en garneer met kokosrasp.

Variatietips

  • Garneer de soep met verse koriander.
Door |2018-03-30T19:12:32+00:003 maart 2018|Soep