Rundvlees met uien

//Rundvlees met uien
Geplaatst: 12 mei 2005
Categorie:

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 kg rundvlees
  • 100 g gesneden vetspek
  • 500 g boter of margarine
  • 1 olie
  • 1 stuk kalfsbot of kalfsknie
  • 4 kleine uien
  • 500 g worteltjes
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 witte wijn

Bereiding (ca. 180 minuten)

Stap 1 Omwikkel het stuk rundvlees met de plakjes vetspek en bind ze vast met kopldraad of zet het vast met satéprikkers.

Stap 2 Braad het vlees in boter en olie snel aan alle kanten op flink vuur.

Stap 3 Voeg het kalfsbot of -knie toe, de hele uitjes, de gesneden wortel, zout en peper naar smaak, wijn en 2 volle glazen water.

Stap 4 Zet het vuur na ongeveer 5 minuten op zijn laagste stand en leg de deksel op de pan en laat het gerecht 3 uur sudderen. Tussendoor steeds even controleren of er nog genoeg vocht in de pan zit, het is niet de bedoeling dat het vlees droog kookt.

Variatietips

  • Je kan ook andere soorten vlees gebruiken, zoals varkensvlees (60min) en kip (30 min), dan hoeft het gerecht niet zo lang te sudderen
Door |2018-03-30T16:17:33+00:005 mei 2005|Vlees