Geplaatst: 2 maart 2009
Categorie: ,

Ingredi├źnten (6 personen)

  • 900 gr kalfsvlees zonder been
  • peper
  • zout
  • tonijnmayonaise:
  • 150 gr tonijn in olijfolie blik
  • 2 eieren
  • 3 el citroensap
  • garnering:
  • 8 zwarte olijven gehalveerd
  • 1 el kappertjes in olie afgespoeld
  • peterselie gehakt
  • partjes citroen

Bereiding (ca. 150 minuten)

Stap 1 Wrijf het vlees in met olie en peper en leg het in een braadslee. Bedek het vlees met aluminiumfolie als er geen vet aan zit. Braad het 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230 graden. Verlaag de temperatuur naar 180 graden en braad het vlees 1 uur voor medium of 1,5 uur voor well done. Haal het vlees uit de oven en laat het goed afkoelen. Bewaar het vocht. Laat ondertussen de tonijn uitlekken. Bewaar de olie. Meng de eieren met 1 theelepel citroensap en een snufje zout in de keukenmachine. Giet net zoveel olijfolie bij de tonijnolie tot je 3 dl vocht hebt. Laat de keukenmachine draaien en voeg geleidelijk het oliemengsel toe tot je een dunne mayonaise krijgt. Voeg de tonijn toe en pureer tot je een gladde tonijnmayonaise hebt. Voeg citroensap en eventueel peper en zout naar smaak toe. Snijd het koude vlees in dunne plakken. Giet het vleessap geleidelijk bij de tonijnmayonaise zodat die vloeibaar genoeg wordt om te gieten. Leg ene plakje vlees op een schaal en giet er wat saus over. Herhaal dit tot al het vlees op is. Dek de schaal af en zet hem een nacht in de koelkast. Garneer de Vitello tonnato met olijven, kappertjes, peterselie en partjes citroen.