Geplaatst: 28 juni 2010
Categorie:

Ingrediënten (10 personen)

  • 750 gr bloem
  • 270 ml lauwe melk
  • 70 gr verse gist
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • snufje zout
  • 0.5 zakje vanille suiker
  • 400 gr zachte margarine
  • 500 gr parelsuiker

Bereiding (ca. 60 minuten)

Stap 1 Maak het deeg met alle ingrediënten. behalve de boter en de parelsuiker.

Stap 2 Laat het deeg 30 minuten rusten.

Stap 3 Kneed de zachte boter door het deeg.

Stap 4 Daarna de parelsuiker door het deeg heen kneden.

Stap 5 Verdeel het deeg in porties van ongeveer 100 gram.

Stap 6 Laat het deeg 15 minuten rusten.

Stap 7 Verhit het wafelijzer en bak de wafels per stuk in ongeveer 3 minuten.

Stap 8 Het wafelijzer niet invetten.