9 april 2010
8 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 115 gr boter
  • 240 gr suiker (riet of witte)
  • 2 eieren
  • vanille-essence
  • 180 gr bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 120 gr pure chocolade

Variatietips

  1. Om te testen of de taart van binnen gaar is, prik je met een cocktailprikker in het midden van de taart. Als deze er schoon uitkomt is je taart van binnen gaar en kan hij eruit.
  2. Voeg in plaats van alleen maar chocola, ook wat noten toe. Als het maar op 100 gram uitkomt.
  3. Gebruik een andere soort chocola.
  4. Serveer met een bolletje vanille ijs.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2
Smelt de boter in een pan. Haal de boter van het vuur. Voeg de rietsuiker toe en roer. Voeg de eieren en de vanille toe. Klop dit mengsel goed.

Stap 3
Smelt de helft van de chocola en voeg dit toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Voeg de gesmolten chocolade en de rest van de chocolade in stukjes toe. Meng het goed door elkaar.

Stap 4
Schep het beslag in een ingevette taartvorm en bak het ongeveer 30 minuten.

Variatietips

  1. Om te testen of de taart van binnen gaar is, prik je met een cocktailprikker in het midden van de taart. Als deze er schoon uitkomt is je taart van binnen gaar en kan hij eruit.
  2. Voeg in plaats van alleen maar chocola, ook wat noten toe. Als het maar op 100 gram uitkomt.
  3. Gebruik een andere soort chocola.
  4. Serveer met een bolletje vanille ijs.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten