Geplaatst: 28 september 2015
Categorie:

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 120 gr zeebaarsfilet
  • 2 tl citroenpeper
  • scheutje sojasaus (kikoman)
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosuitjes
  • scheutje water
  • scheutje olijfolie
  • 1 el boter

Bereiding (ca. 10 minuten )

Stap 1 Verhit een scheutje olie in de pan en leg 2 stukken zeebaars op de huid in de pan samen de de fijngesneden knofllook en ongeveer 3 minuutjes.

Stap 2 Bestrooi ondertussen de zeebaars met de citroenpeper.

Stap 3 Doe de el boter in de pan en draai de zeebaarsfliet om, bak ongeveer 3 minuutjes.

Stap 4 Draai de zeebaars weer op de huid, voeg de gesneden bosuitjes toe en schenk een een scheutje water over de zeebaars, schud de pan een beetje heen en weer.

Stap 5 Voeg vervolgens een scheutje sojasaus over de zeebaars en schud de pan een beetje heen en weer.

Stap 6 Leg de zeebaars op de bordjes, schenk een beetje van de 'saus' over de zeebaars en leg de uitjes er over heen.

Variatietips

  • Gebruik ook een scheutje sake tijdens het bakken.