Geplaatst: 7 september 2009
Categorie: ,

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 2 witlof
  • 4 plakjes kaas
  • 4 plakjes ham
  • 1 dl culinair
  • 1 dl kruidenbouillon*
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding (ca. 50 minuten)

Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.

Stap 2 Was de stronkjes witlof en snij door midden in de lengte.

Stap 3 Leg ze in een pan met water en even de kook er over (max 8 minuutjes koken).

Stap 4 Snij nu het harde stukje van de halve witlof en wikkel in een plakje kaas en dan ham.

Stap 5 Leg alle stronkjes in een ingevette ovenschaal.

Stap 6 Meng de room en de kruidenbouillon en maak op smaak met peper en zout.

Stap 7 Schenk dit over de witlofpakketjes.

Stap 8 In de oven ongeveer 45 minuten bakken en lichtbruin laten worden. Tussentijds het sausje over de witlof scheppen.

Stap 9 Serveer in schaal of op borden.

Variatietips

  • Lekker met aardappelpuree.
  • Altijd handig om een potje kruidenbouillon in huis te hebben, beetje water koken en tl bouillon en je hebt 1 dl.
  • Lekker met witvis uit braadzak en rostirondjes uit de oven.