‹ recepten

Ayam ketjap

Ingredi├źnten (2 personen)

  • 350 gr kippendijen in stukjes gesneden
  • 2 kopje ketjap kaki tiga
  • 4 el djinten
  • 2 el ketoembar
  • 1 ui fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gesneden
  • 1 tl trassi
  • 1 tl knoflook

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1
Marineer een avond van te voren de kippendijen in de ketjap, 2 el djinten, 1 el ketoembar en 1 tl knoflook.

Stap 2
Verwarm olie in een wok en bak op laag vuur de ui, tenen knoflook, trassi en 2 el djinten.

Stap 3
Bak de kippendijen mee en voeg een kopje water toe zodra de kippendijen gaar zijn en laat vervolgens nog een uurtje sudderen.

Variatietips

  • Serveer met andere Indonesische gerechten en nasi putih of nasi goreng.