• 28 maart 2005
  • 4 personen
  • 35 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 5 el gekruimeld beschuit
  • 3 el soja
  • 0.5 el ve-tsin
  • zout
  • peper
  • bloem
  • 6 el maïsolie
  • 1 kg verse spinazie

Bereiding


Stap 1
Doe het gehakt in een kom, breek het ei erin en voeg de broodkruimels, 1 eetlepel soja, ve-tsin en zout toe. Meng alles met een vork goed door elkaar en schenk er dan koud water bij, zodat een goed stevig samenhangend mengsel ontstaat. Proef het gehakt en voeg naar smaak een weinig peper,soja of zout toe. Vorm van het gehakt 8 even grote balletje en rol deze door de bloem. Verwarm de olie bak daarin de balletjes onder geregeld keren langzaam gaar en mooi van kleur. Zet verse spinazie op met aanhangend water of maak spinazie uit de diepvries volgens de aanwijzingen op de verpakking bijna gaar. aat de spinazie in het vergiet uitlekken, van het kooknat op. Breng de gehaktballetjes met de helft van het bakvet over in een kleine pan, voeg 2 deciliter spinaziekooknat toe en leg het deksel op de pan. Draai de warmte bron zo laag mogelijk. Verwarm de spinazie onder goed omscheppen nog even in de pan waarin het gehakt is gebakken en roer er 2 eetlepels soja en zout naar smaak door. Breng de spinazie over op een voorverwarmde schotel en leg de gehaktballetjes er op.

Variatietips

  1. Je kan in plaats van maïsolie ook zonnebloem- of olijfolie gebruiken.
  2. Je kan in plaats van een kilo verse spinazie ook 400 gram diepvries spinazie gebruiken.
  3. Het rundergehakt kan als variatie worden vervangen door kipgehakt.
‹ Terug