‹ recepten

Nasi goreng

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 uien, fijn gesneden
  • 1 el sambal
  • trassi bakar
  • 2 eieren
  • 1 rookworst
  • 2 el ketjap kaki tiga (zoet)
  • 0.5 kopje slaolie
  • 1 el paprika poeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 maggi blokje

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Zonnebloem olie in een hapjes pan of wok doen, de maggi en trassi tussen je vingers fijn wrijven en de knoflook, paprikapoeder en ketjap door door elkaar roeren. Het vuur aanzetten en de fijn gesneden rookworst en gesnipperde uitjes op laag vuur langzaam bakken. De gekookte rijst er door heen bakken. Eventueel nog wat extra paprikapoeder en ketjap mee bakken. Kluts de eieren en bak ze. Rol het gebakken ei op (net als een pannenkoek) en snij het gebakken ei in dunne reepjes. Bij het opdienen strooit je de fijn gesneden gebakken eieren er bovenop, of een spiegeleitje. verder is het lekker om er ook gebakken uitjes over heen te strooien.

Variatietips

  • Een basis om een goede nasi goreng te maken is altijd koude rijst, liefst rijst van de vorige dag.
  • Je kan de rookworst ook vervangen door 300 gr rund- of varkensvlees.
  • Als je vegetariër bent kun je ook geen vlees door de nasi doen maar de nasi combineren met een lekker groente gerecht of een gerecht met tahoe en taugé.