• 22 maart 2010

Ingrediënten

Bereiding


Stap 1

‹ Terug

Categorie: Ovenschotels
Personen: 2
Tijd: 60

Ingredienten:
200gr spinazie a la creme ;200gr champignons;1 grote ui;Bladerdeeg (+- 8 plakken);75gr geraspte kaas (belegen);150gr brie;Parmezaanse kaas;

Bereiding:
Gooi de spinazie in een pannetje en zet die op laag vuur. Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de champignons en ui in kleine stukjes, doe die in een grote koekenpan en giet er scheut olijfolie overheen. Bak ze op hoog vuur tot de champignons een beetje bruin worden.

De spinazie zou nu ongeveer helemaal ontdooit moeten zijn, doe anders het vuur van spinazie iets hoger en van champignons/ui omlaag tot het alsnog ontdooit is.

Gooi de spinazie nu bij de champignons. Voeg de kaas toe, en meng het door elkaar tot de kaas gesmolten is. Voeg een beetje zout, peper, een flinke scheut kerriepoeder en een klein beetje sambal toe voor de smaak. Zet het vuur laag.

Neem een ingevette ovenschaal en bedek de bodem en randen met bladerdeeg. Schep de helft van het groentemengsel in de schaal, verdeel hierover de brie (in plakjes of brokjes) en schep daarna de rest van het groentemengsel er overheen.

Dek de bovenkant van de schaal af met bladerdeeg, vouw het pakket dicht en bestrooi de bovenkant royaal met parmezaanse kaas.

Zet het vervolgens 45 minuten in de oven, en smakelijk eten :)

Tips: