26 juni 2005
4 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • ham
  • mayonaise
  • peterselie
  • bieslook
  • tuinkers
  • kerriepoeder
  • bouillonblokje
  • zout en peper

Variatietips

  1. Maak een puree van andere groentjes..worteltjesbeleg, knolselder, komkommer, paprika..
  2. Experimenteer met kruiden en sausjes.

Bereiding

Stap 1
Breng water met een bouillonblokje en kerriepoeder aan de kook.

Stap 2
Snij de bloemkool in stukken en kook die gaar in het kruidenwater.

Stap 3
Pureer de bloemkool en laat ze afkoelen.

Stap 4
Hak de kruiden en ham fijn en meng met de bloemkool en mayonaise. Eventueel verder op smaak brengen met zout en peper.

Stap 5
Andere versie: Kook de bloemkool gaar in water met zout. Pureer de bloemkool. Laat afkoelen en meng met fijngehakte ham, kruiden en cocktailsaus. Eventueel op smaak brengen met zout, peper en tabasco.

Variatietips

  1. Maak een puree van andere groentjes..worteltjesbeleg, knolselder, komkommer, paprika..
  2. Experimenteer met kruiden en sausjes.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Indiase hamburgers

    4

    30 minuten

  • Schotse platte scones

    6

    30 minuten

  • Chocolade-pannenkoeken

    2

    30 minuten

  • Broodje tomaat en kaas uit de pan

    1

    10 minuten