17 maart 2006
6 personen
50 minuten

Ingrediënten

  • bladerdeeg of kruimeldeeg
  • 200 gr gram pure of pralinéchocolade
  • 150 gr bloemsuiker
  • 5 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • gesuikerde opgeklopte slagroom
  • chocoladeschilfers

Bereiding

Stap 1
Doe het bladerdeeg in een bakvorm en prik er gaatjes in met een vork.

Stap 2
Smelt de chocolade met de boter.

Stap 3
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker op. Doe hetzelfde met de rest van de suiker en de eiwitten.

Stap 4
Meng de chocoladeboter met de suiker-eierdooiers. Doe er vervolgens voorzichtig de eiwitten bij.

Stap 5
Stort het mengsel op de bladerdeegbodem en bak de taart 35 a 40 minuten op 170°.

Stap 6
Haal uit de oven en laat afkoelen. Versier de taart met de gesuikerde slagroom en chocoladeschilfers.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Cake met appelmoes

    4

    40 minuten

  • Frangipannetaart

    6

    45 minuten

  • Oma’s eigen appeltaart

    10

    145 minuten

  • Honingkoek-tiramisu

    4

    15 minuten