24 juni 2012
4 personen
60 minuten

Ingrediënten

  • 50 gr olie
  • 50 gr bloem
  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 1 bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 blik okra's (of pot / diepvries)
  • 4 dl visbouillon
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl tijm
  • 0.5 tl zwarte peper
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 bladeren laurier
  • 1 snufje zout
  • 600 gr gamba's
  • 300 gr krabvlees
  • 4 kopjes rijst

Bereiding

Stap 1
Snij de groenten in stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit de olie en de bloem in een grote pan, blijf goed roeren en laat de bloem gaar worden. Ga door tot je een bruine roux hebt. Voeg de uien, paprika's bleekselderij en knoflook toe, bak aan tot de ui glazig wordt. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, kook 10 minuten. Voeg de specerijen en kruiden toe. Voeg de okra's toe en kook nog eens 10 minuten. Voeg de visbouillon toe en breng aan de kook, laat 30 minuten sudderen en de smaken intrekken. Zet het water op voor de rijst, en voeg de rijst toe als het water kookt. Voeg de gamba's toe en kook 5 minuten mee. Voeg dan het krabvlees toe en kook nog eens 5 minuten. Serveer met de rijst.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten