• 2 januari 2006
‹ Terug

Categorie: Voor het hele gezin
Personen: 4
Tijd: 45

Ingredienten:
100 gram boter (eclairs);180 gram bloem (eclairs);0,5 liter melk (eclairs);5 eitjes (eclairs);6 eigelen (vulling);175 gram suiker (vulling);150 gram bloem (vulling);1 vanillestokje (vulling);Kaneel (vulling);Chocolade voor het glazuurlaagje;

Bereiding:
Warm wat water met de boter op en meng er de bloem door. Neem van het vuur en meng ei per ei door het mengsel.

Spuit het deeg in langwerpige slierten op een ingevette bakplaat.

Bak ze in ongeveer 25 minutjes bruin op 180°.

Klop de suiker en de eigelen..doe er op het laatst de bloem bij.

Kook de melk met een vanillestokje en giet vervolgens over het eimengsel..meng het goed, kruid naar smaak met kaneel en laat nog 5 minutjes al roerend doorkoken..

Vul de koude eclairs met de koude banketbakkersroom en geef de bovenkant een chocoladeglazuurlaagje (gewoon wat chocolade laten smelten en over de soesjes strijken)

Tips:
Meng eventueel wat verkruimede speculoosjes door de banketbakkersroom als die nog warm is;Of hagelslag;Chocoladeglazuur van witte chocolade;