27 december 2007
10 personen
120 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter (kamertemperatuur)
  • 4 eieren (kamertemperatuur)
  • 1 zakje vanille suiker
  • chocoladesaus
  • poedersuiker

Variatietips

  1. Je kan ook nog een slinger of ballen maken van kersensaus.

Bereiding

Stap 1
Oven voorverwarmen op 170 graden. Meng de boter totdat deze zacht is. Minimaal 1 minuut mixen als de boter als zacht is.

Stap 2
Zodra de boter dus zacht een minuut gemixt is dan de suiker mee mixen, minimaal 1 minuut.

Stap 3
Vervolgens de eieren en het zakje vanille suiker minimaal 1 minuut mee mixen.

Stap 4
De bloem toevoegen en nog 5 minuten mee mixen.

Stap 5
Het beslag in een ingevette vorm lepelen en ongeveer 60 a 70 minuten afbakken op 170 °C. Zodra de cake afgekoeld is een slinger van chocoladesaaus maken en de boom besneeuwen met poedersuiker.

Variatietips

  1. Je kan ook nog een slinger of ballen maken van kersensaus.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten

  • Apenbrood

    4

    90 minuten

  • Appelcake

    90 minuten

  • Appeltaart van Sandy

    5

    40 minuten

  • Chocolade-tulband

    6

    90 minuten