‹ recepten

Kruidnotencake

Ingrediënten (10 personen)

  • 200 gr (room)boter
  • 200 gr suiker
  • 200 gr bloem
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 150 gr kruidnoten

Bereiden Stap voor stap koken

Stap 1

Stap 1
Doe de boter en de suiker in een kom en mix deze ± 10 minuten tot een mooi glad beslag. voeg de eieren 1 voor 1 toe aan de massa en mix deze ± 10 minuten. voeg de zout, bloem en speculaaskruiden toe en mix deze ± 10 minuten tot een mooi glad beslag. meng als laatste met een spatel de kruidnoten rustig door het beslag heen. bedek de cakevorm met bakpapier of met een laagje boter en bloem, doe dan het beslag in de cakevorm. verwarm de oven voor op 160 °c en bak de cake in 60 tot 90 minuten gaar. met een satéprikker kun je kijken of de kruidnotencake gaar is. als je de satéprikker in de cake steekt moet die er droog uit komen, dan is de kruidnotencake gaar.

Variatietips

  • Door de kruidnoten te vervangen door pepernoten, krijg je een lekkere pepernotencake.