Ingrediënten

  • 500 gr bakmeel
  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter
  • 2 eieren
  • diverse nootjes + taartversiering
  • eventueel wat bloem

Bereiding


Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en weeg 400 gram bakmeel af en voeg daar 200 gram suiker aan toe. Roer dit door elkaar met een lepel en leg dit op het keukenblad in een soort bergje.

Stap 2
Maak vervolgens een kuiltje in dit bergje en doe daar de boter in.

Stap 3
Neem vervolgens de 2 eieren en doe deze in hetzelfde kuiltje bij de boter. Zorg dat het kuiltje goed gesloten is, anders "lopen" de eieren eruit.

Stap 4
Kneed het geheel voorzichtig tot een bol. Mocht het teveel aan de handen blijven plakken, dan kunt u met wat bakmeel het deel heel gemakkelijk verwijderen. Mocht de bol zelf te plakkerig worden, dan kunt u gerust wat bakmeel toevoegen aan het geheel. Nadat alles goed gekneed is legt u de bol terzijde.

Stap 5
Neem wat bakmeel (wanneer deze op is door het "wassen" kunt u ook bloem nemen) en strooit dit uit over het keukenblad. Zorg dat het goed verspreid is en leg de bol deeg in het midden. Neem vervolgens de deegroller. Strooi hier wat bakmeel overheen. Rol de bol vervolgens plat. Draai het deeg tussen door een keer om, zodat de onderkant de bovenkant wordt.

Stap 6
Nadat het deeg gelijkmatig plat gerold is, kunt u beginnen de koekjes uit te steken en op de bakplaat te leggen. U kunt de koekjes van tevoren versieren met taartversiering of diverse nootjes.

Variatietips

  1. Meng wat zonnebloempitjes door het deeg.
  2. Plet een aantal walnoten (met de deegroller) en meng deze door het deeg.
  3. Plet een aantal amandelen (met de deegroller) en meng deze door het deeg.
‹ Terug