• 18 december 2005
  • 3 personen
  • 50 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr witte bonen uit pot of geweekt
  • 1 ui in stukjes
  • 150 gr lamsvlees zonder bot
  • 1 winterpeen in blokjes
  • 0.5 rode paprika in stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 bosje verse koriander
  • 1 blik tomaten in stukjes
  • 1 verse tomaat, ontveld en in stukjes
  • 1 zakje saffraanpoeder
  • 0.5 el paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)

Bereiding


Stap 1
Snijd het vlees in stukjes en bak het goed aan. Voeg dan de winterpeen en ui toe en bak dit even mee. Doe dan paprika, knoflook, bouillonblokjes en kruiden erbij en bak dit even aan.

Stap 2
Als je geweekte bonen gebruikt: Nu ½ liter water toevoegen en de tomaten en bonen erbij. Dit 30-40 minuten laten pruttelen.Gebruik je bonen uit een pot: Dan een glaasje water erbij en de tomaten. Dit even laten pruttelen tot de tomaten zijn opgelost en de wortel gaar is.Afmaken met gehakte koriander en versgemalen zwarte peper.

Variatietips

  1. Eet er vers marokkaans of turks brood bij en een salade.
‹ Terug