29 april 2011
8 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr gesneden kipfilet
  • 1 stokbrood
  • peper
  • zout
  • tonijnmayonaise:
  • 150 gr tonijn in olijfolie blik
  • 2 eieren
  • 3 el citroensap
  • garnering:
  • 1 el kappertjes in olie afgespoeld
  • peterselie gehakt

Variatietips

  1. Blaadjes peterselie als garnering.
  2. Als garnering kun je ook zwarte olijfjes in plakjes snijden.

Bereiding

Stap 1
Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.

Stap 2
Meng de eieren met 1 theelepel citroensap en een snufje zout in de keukenmachine. Giet net zoveel olijfolie bij de tonijnolie tot je 3 dl vocht hebt.

Stap 3
Laat de keukenmachine draaien en voeg geleidelijk het oliemengsel toe tot je een dunne mayonaise krijgt.

Stap 4
Voeg de tonijn toe en pureer tot je een gladde tonijnmayonaise hebt. Voeg citroensap en eventueel peper en zout naar smaak toe.

Stap 5
Giet wat ollijfolie geleidelijk bij de tonijnmayonaise zodat die vloeibaar genoeg wordt om te gieten.

Stap 6
Snijd het stokbrood in plakjes en leg op stukje stokbrood een plakje kipfilet en giet er wat saus over. Herhaal dit tot al de kipfilet op is. Garneer de pollo tonnato met kappertjes en peterselie.

Variatietips

  1. Blaadjes peterselie als garnering.
  2. Als garnering kun je ook zwarte olijfjes in plakjes snijden.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!