Ingrediënten

  • melk
  • 30 gr cacao
  • 2 el honing of 1/2 tl suiker

Bereiding


Stap 1
Maak van de cacao en een klein beetje van de melk een glad papje.

Stap 2
De overige melk giet je in een steelpan met de honing en verwarm die langzaam tot de melk heet is en de honing gesmolten.

Stap 3
Schenk nu een beetje van de hete melk bij de cacao en roer het goed oor elkaar.

Stap 4
Schenk nu de cacao bij de melk in de steelpan.

Stap 5
Breng de chocolademelk aan de kook, terwijl je met een garde voortdurend klopt.

Stap 6
Haal de steelpan direct van het vuur als de chocolademelk begint te koken en schenk een mok vol.

Variatietips

  1. Erg lekker met een flinke toef slagroom!
  2. Milena Bij de keukentips: Voor de liefhebbers van een warme chocolademelk met echte cacao gemaakt: - Laat de cacaomelk 2 keer opkoken, zo wordt de cacao dikker en geuriger.
‹ Terug