• 3 september 2009
  • 4 personen
  • 45 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappels
  • verse peterselie
  • verse bieslook
  • verse rozemarijn
  • 6 el olie
  • 8 el (halva)mayo
  • 3 tenen knoflook
  • stuk bakpapier

Bereiding

Stap 1

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2

Stap 2
Hak de peterselie, de bieslook en de rozemarijn zeer fijn.

Stap 3

Stap 3
Meng de olie met de kruiden.

Stap 4

Stap 4
Schil de aardappels en snijd daarna in 'patatvorm'.

Stap 5

Stap 5
Meng de patat met de kruidenolie en laat even staan.

Stap 6

Stap 6
Spreid bakpapier over een ovenplaat en drapeer de patat daarop.

Stap 7

Stap 7
Bak de patat gaar in de oven en schep tussendoor flink om met een spatel.

Stap 8

Stap 8
Meng de mayo met knoflook.

Stap 9

Stap 9
Serveer de patat apart met de saus.