• 12 februari 2006
  • 4 personen
  • 240 minuten

Ingrediënten

  • 4 eierdooiers
  • 180 gr suiker
  • 0.5 l melk
  • 4 gelatineblaadjes (van 3 gram)
  • Klein bakje aardbeien
  • 2.5 dl slagroom
  • 1 pakje vanillesuiker

Bereiding


Stap 1
Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Breng de melk aan de kook en giet beetje bij beetje bij het eierdooiermengsel. Voeg er de gelatine aan toe en blijf roeren tot alles goed is opgelost. Laat het mengsel afkoelen en roer ondertussen af en toe eens. Mix ondertussen een bakje aardbeien tot puree. Roer de aardbeienpuree door de cr�me als die goed is afgekoeld. Klop de slagroom op met vanillesuiker of wat fijne suiker. Als de slagroom klaar is gaat die ook onder de cr�me. Doe de cr�me in een ingevette vorm en laat 24 uur in de koelkast opstijven. Haal de bavarois uit de koelkast en draai hem om op een bord. Garneer met aardbeien.

‹ Terug