27 december 2006
4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 100 gr boter
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 150 gr rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 3 bananen

Variatietips

  1. I.p.v. van bananen: 2 geschilde en fijngehakte appels en 1 tl kaneel.
  2. Konijnenbrood: 2 geraspte wortels,1 sinaasappel,1 tl gemengde kruiden.

Bereiding

Stap 1
1. Kneed de boter en het meel zacht tot kruimels. 2. Doe de rozijnen en de suiker erbij en roer even. 3. Klop de eieren los en voeg ze samen met de honing door het mengsel. 4. Prak de bananen met een vork in een apart kommetje. 5. Doe de bananen bij het meelmengsel. 6. Roer alles goed door elkaar. 7. Vet de bakvorm in. 8. Giet alles in de vorm en bak 1 uur op 180�C (gasovenstand 4). 9. Laat afkoelen. 10. Laat het mes tussen het apenbrood en de vorm glijden. 11. Keer de vorm om en laat op een rooster verder afkoelen. 12. Snijd in plakken en eten maar!

Variatietips

  1. I.p.v. van bananen: 2 geschilde en fijngehakte appels en 1 tl kaneel.
  2. Konijnenbrood: 2 geraspte wortels,1 sinaasappel,1 tl gemengde kruiden.
Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!