Ingrediënten

  • 35 gr bloem
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 30 gr boter
  • 1 grote appel
  • 5 eetlepels water
  • 8 eetlepels bruine suiker
  • Kaneel
  • Bakboter

Bereiding


Stap 1
Schil de appel en snij die in stukjes. Doe ze in een pannetje met het water en laat ongeveer 8 minutjes afgedekt koken. Voeg er 5 eetlepels suiker, kaneel en eventueel nog een lepel water aan toe. Laat nog zo�n 8 a 10 minutjes op het vuur staan tot da appeltjes gekarameliseerd zijn. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Zeef de bloem met een snuifje kaneel in een kom. Maak een kuiltje. Klop de eieren los met de melk en schenk in het kuiltje. Roer tot een glad beslag. Voeg er de gesmolten boter bij en klop op en schep er dan de gekarameliseerde appeltjes bij. Verhit boter in een pannetje en doe er het beslag in. Laat 2 tot 5 minuten zachtjes bakken en zet dan het pannetje even onder de grill. Strooi er de resterende bruine suiker over en laat onder de grill staan tot die is gesmolten.

‹ Terug