Ingrediënten

  • 400 gr bloem
  • 300 gr (room)boter
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 2 snufjes zout
  • 40 gr cacao
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • bakpapier of boter voor de bakplaat

Bereiding


Stap 1
De boter in een steelpan zacht laten worden en daarna van het vuur afhalen. wanneer de boter dun begint te worden, roeren totdat er geen klontjes meer in zitten. vervolgens de vanillesuiker, de basterdsuiker en het zout toevoegen en roeren tot één massa. de bloem toevoegen, dan roeren en daarna alles kneden totdat het één massa is geworden. als het deeg nog te plakkerig is nog wat bloem toevoegen. vervolgens het deeg in 2 gelijken stukken delen en hier 2 bollen van draaien. Eén bol samen met het cacaopoeder verder kneden. van elke bol 2 bollen maken, zodat je 2 gewone bollen en 2 cacaobollen hebt. de bollen tot 4 lange rollen draaien (zoals een keukenrol). neem vervolgens 2 verschillende lange rollen en rol deze regen elkaar aan zodat het één rol wordt met 2 kleuren en doe dit vervolgens ook met de anderen. alles zo een 15 minuten in de koelkast en daarna plakjes van ongeveer 1cm snijden en in een voorverwarmde oven van 200°c in 15 minuten goudbruin bakken.

Variatietips

  1. De koekjes eerst af laten koelen voordat je ze opeet.
‹ Terug