13 juni 2005
4 personen
90 minuten

Ingrediënten

  • 2 l melk
  • 0.5 peperkoek (ontbijtkoek)
  • 0.5 pakje petit beurre
  • 0.75 pak speculoos
  • 5 el donkere kandijsiroop
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el witte suiker
  • 2 el maïzena om te binden

Bereiding

Stap 1
Neem 'n hoge pan, vet de bodem in met boter, doe daarin de melk, dan de in stukken gesneden peperkoek, de petit beurre en de speculoos. breng dit langzaam aan de kook onder voortdurend roeren. indien er nog brokken aanwezig zijn, kun je met een mixer alles glad maken. voeg daarna de stroop en de suiker toe. steeds goed roeren, zodat de boel niet aanbrandt! nu de maïzena in wat melk doen (aanlengen) en dit toevoegen. laten koken (roeren!) om de juiste dikte te krijgen moet je houten lepel bijna kunnen rechtstaan! nog eens flink laten doorkoken en dan storten in een (of twee) met boter ingesmeerde vuurvaste schotel(s). bakken in een voorverwarmde oven, ongeveer 1,5 uur. thermostaat 200 graden. laten afkoelen in koelkast.

Terug

Heb je foto's van dit recept? Stuur ze naar info@kookjijook.nl 😊

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!