Ingrediënten

  • 275 gr bloem
  • 175 gr boter of margarine
  • 1 ei
  • 3 eetlepels zure room of melk
  • 500 gr appels
  • 4 eetlepels confituur naar keuze
  • 85 gr suiker
  • 60 gr amandelschilfers
  • Boter voor de vorm

Bereiding


Stap 1
Schil de appels en snij ze in plakjes of kleine blokjes. Doe ze in een pannetje met 3 eetlepels water, dek af el aat ze 10 a 15 minuten tot moes koken. Laat afkoelen.Maak deeg van de bloem en de boter. Doe er de eiderooier, 2 a 3 eetlepels van de suiker en de zure room bij en kneed tot een homogeen deeg. Verpak in plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.Verdeel de deegbal in 2 en rol 1 portie uit. Leg die in een ingevette bakvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200�.Strijk de confituur uit op de voorgebakken deegbodem. Vermeng 60 a 80 gram van de suiker met de amandelschilfers en strooi de helft ervan op de confituur. Klop het eiwit stijf en spatel door de appelmoes. Schep dit in de deegbodem en strooi er de rest van het amandelsuikermengsel over.Rol de tweede portie deeg uit tot een plak die iets groter is dan de taartvorm. Dek er de taart mee af en druk de randen aan. Besmeer met een penseel het deegdeksel met water en bestrooi met de overschot suiker. Maak met een mes een paar kerfjes in het deegdeksel zodat de stoom kan ontsnappen.Bak de taart 30 a 35 minuten in een voorvewarmde oven op 200�. Serveer lauw met slagroom.

Variatietips

  1. Voor een lichtere versie kan je de suiker door zoetstof vervangen
‹ Terug